Η καλλιέργεια είναι το πιο σημαντικό βήμα στην διαδικασία παραγωγής του πολύτινου ελαιόκαρπου από τον οποίο αργότερα θα παραχθεί το ελαιόλαδο. Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μία χώρα όπου η καλλιέργεια της ελιάς χρονολογείται από το 4.000 πΧ, με παρουσία ήδη από το Μινωικό πολιτισμό. Οι Κρητικοί αγρότες ουσιαστικά μεγάλωσαν μαζί με τα δέντρα τους καθώς παραδοσιακά η γη κληρονομούνταν από γενεά σε γενεά. Ο κύριος λόγος που οι Κρητικοί αγρότες καλλιεργούν ακόμα τα δέντρα τους με παραδοσιακές μεθόδους, είναι η βαθιά αγάπη για τη γη τους και ο βαθύς σεβασμός τους για τα δέντρα τους Τα σύγχρονα μοντέλα παραγωγής υπερεντατικής καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται στην Ισπανία, την Καλιφόρνια και σε άλλες νέες χώρες παραγωγούς δεν υιοθετούνται, ούτε εφαρμόζονται από εμάς εδώ στην Terra Creta. Πιστεύουμε ότι υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο δεν μπορεί να παραχθεί με υπερβολική χρήση χημικών και θερμότητας ή με το να εξαναγκάσεις το δέντρο σε μεγαλύτερη παραγωγή.
Ποικιλίες:
- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
- ΑΜΦΙΣΣΗΣ
- ΜΑΝΑΚΙ
- LECCINO
- ΚΑΛΑΜΩΝ
- ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ
- PIQUAL
- ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ
- ARBEQUINA
- ΛΕΥΚΟΕΛΙΑ